Whirlpool wprowadza nowy wielofunkcyjny piekarnik parowy. Potrawy z takiego piekarnika są jeszcze smaczniejsze: pięknie przyrumienione z zewnątrz, soczyste i delikatne w środku. Wszystko to dzięki technologii Szósty Zmysł, która kontroluje proces pieczenia i w stosownej chwili uruchamia odpowiednią ilość pary.
Z piekarnikiem Szósty Zmysł Whirlpool pieczenie jest bardzo proste, wystarczy wybrać funkcję pary Szósty Zmysł, wybrać rodzaj przyrządzanej potrawy w menu z zaprogramowanymi przepisami i napełnić zbiornik odpowiednią ilością wody.
Para wodna w piekarniku w akcji
Dzięki naturalnej sile pary wodnej czas przyrządzania potraw można skrócić aż o 35% (w zależności od rodzaju przygotowywanej potrawy), a ponadto możliwe jest teraz również podgrzewanie lub przechowywanie potraw w ciepłym piekarniku bez utraty konsystencji i smaku świeżo przyrządzonych dań.
- – Maxi Cooking (maksymalne pieczenie): Pieczenie dużych sztuk mięsa tak, aby było ono delikatne w środku i chrupkie z zewnątrz
- – Rapid Pre-heat (szybkie nagrzewanie): Szybkie nagrzanie piekarnika do optymalnej temperatury
- – Conventional (program tradycyjny): Pieczenie od góry i od dołu
- – Pastry (wypieki): Idealne do pieczenia ciast i ciasteczek
- – Grill/Turbogrill: Efekt rożna przy pieczeniu
- – Forced Air (wymuszony termoobieg): Pieczenie potraw wymagających jednakowej temperatury (np. ryby, warzywa, ciasta) na jednej lub kilku półkach bez przenoszenia zapachów między potrawami
- – Special Functions (funkcje specjalne): Podgrzewanie, wyrastanie ciasta, rozmrażanie
- – Extra browning (dodatkowe rumienienie): Uzyskanie pożądanego stopnia przyrumienienia na zakończenie programu pieczenia
- – Steam Cleaning (czyszczenie parą): Ułatwia czyszczenie piekarnika i jest szczególnie przydatne przy czyszczeniu drzwiczek od środka