Piekarnik piecze parą i gorącym powietrzem

Piekarniki Electrolux Combi Steam to kombinacja dwóch metod pieczenia pozwalająca odkryć nowy, wyjątkowy smak potraw. Przygotowanie dania, które będzie jednocześnie kruche i soczyste jest naprawdę trudne. Dlatego profesjonalni szefowie kuchni od dawna już korzystają z piekarników, które  łączą gorące powietrze i par

ę.

Pieczenie przy pomocy gorącego i suchego powietrza, powoduje parowanie wody zawartej w składnikach jedzenia. Po wyjęciu z piekarnika potrawa jest bardziej sucha, niż przed włożeniem. Pieczenie i gotowanie na parze nie zmienia soczystości dań. Woda zawarta w jedzeniu pomaga lepiej rejestrować wszystkie smaki i doceniać wrażenia kulinarne.

Pieczenie na parze odbywa się w niższej temperaturze niż tradycyjne pieczenie, dzięki czemu komórki z jakich składają się produkty nie pękają. Przygotowując posiłek przy pomocy pary tracimy mniej składników odżywczych i minerałów.

EOB96000X wielofunkcyjny piekarnik parowy nowej generacji
– wyświetlacz LCD,
– podświetlane symbole,
– sterowanie sensorowe Touch Control,
– elektroniczna regulacja temperatury,
– informacja o czasie pracy,
– 10 programów (grzałka dolna, rozmrażanie, podwójny grill, nawiew + grill, termoobieg, termoobieg + grzałka dolna, termoobieg + para, grill, grzałka górna, grzałka górna + grzałka dolna)
– blokada ustawień,
– wyłącznik bezpieczeństwa,
– minutnik,
– proponowanie temperatury,
– obudowa ze stali nierdzewnej z powłoką Antifingerprint,
– potrójna szyba w drzwiach, wyjmowane szyby,
– zabezpieczenie przed dziećmi,
– ruchome prowadnice teleskopowe,
– szklane naczynie do gotowania na parze, emaliowana blacha do pieczenia, emaliowana brytfanna, ruszt chrom,
– całkowity pobór mocy: 2,8 kWh,
– klasa energetyczna A
Cena: 4199 zł
zdjęcia Electrolux  www.electrolux.pl

 

0 komentarzy

Brak komentarzy!

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy do tej porady!

Pozostaw odpowiedź

Your email address will not be published. Required fields are marked *