Lato to czas warzyw i owoców. Często korzystamy z tarki, kroimi, siekamy te produkty ręcznie. Dużo szybciej i łatwiej zrobimy to za pomocą nowego urządzenia agd marki Moulinex nazwanego Fresh Express Plus.
Nowy produkt marki Moulinex Fresh Express Plus odpowiada na potrzeby konsumentów, którzy w trosce o zdrowie i urodę, chcieliby szybko i łatwo przygotować ulubione potrawy na bazie świeżych i naturalnych składników.
Kilka funkcji
Fresh Express Plus to wszechstronne urządzenie, które posiada 5 wymiennych nasadek o różnych funkcjach, takich jak: tarcie na drobno, tarcie na grubo czy krojenie w plastry. Wyposażone jest również w specjalną końcówkę do tarcia twardych składników na wiórki (np. parmezanu czy czekolady) oraz dodatkową do tarcia ziemniaków.
Proste w użyciu
Fresh Express Plus to łatwe i poręczne w użyciu urządzenie. Wystarczy wybrać odpowiednią nasadkę, włożyć warzywo czy owoc, nacisnąć przycisk i gotowe! Poszatkowane składniki wpadają prosto do naczynia. Fresh Express Plus zapewnia profesjonalne efekty w ekspresowym czasie.
Nowy produkt marki Moulinex został zaprojektowany w taki sposób, aby wyeliminować kłopoty związane z jego czyszczeniem czy przechowywaniem. Łatwe mycie (wystarczy opłukać), wygodne i praktyczne przechowywanie końcówek (wkładana jedna w drugą) oraz kompaktowy rozmiar sprawiają, że Fresh Express Plus to urządzenie niezastąpione w każdej kuchni, które zawsze warto mieć „pod ręką”.
FRESH EXPRES +
• Ekspresowe szatkowanie, krojenie w plastry i tarcie
• 5 wielofunkcyjnych nasadek – tarcie na drobno, tarcie na grubo, krojenie w plastry, tarcie twardych składników na wiórki, tarcie ziemniaków na placki
• Kompaktowe i poręczne urządzenie, które zmieści się w każdej kuchni
• Wygodne przechowywanie nasadek wkładanych jedna w drugą
• Poszatkowane składniki wpadają bezpośrednio do naczynia
Cena promocyjna: 269 zł
PYSZNE DANIA – DO NICH PRZYDA SIĘ FRESH EXPRESS:
Racuszki ziemniaczane z cukinią
Składniki dla 4 osób:
600 g obranych ziemniaków
1 pokrojona w kostkę cebula
1 cukinia
2 rozgniecione ząbki czosnku
1 jajko
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika
Sól, pieprz czarny mielony, majeranek do smaku; olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na jasnożółtej tarce dołączonej do Fresh Express +. Cukinię zetrzeć za pomocą czerwonej tarki i połączyć z przygotowanymi wcześniej ziemniakami i cebulą oraz czosnkiem, jajkiem, mąką i ziarnami słonecznika. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z ciasta smażyć okrągłe racuszki, aż będą złociste i chrupiące. Aromatyczne racuszki podawać z ciepłym i kremowym sosem grzybowym lub kwaśną śmietaną. Zamiast cukinii można użyć dyni.
Surówka z marchwi z poamarńczami i pietruszką
Składniki dla 4 osób:
4 obrane duże marchewki
2 filetowane pomarańcze, pokrojone w grubą kostkę
Garść rodzynek, namoczonych wcześniej w białym półwytrawnym winie
Garść prażonych orzechów nerkowca bądź łuskanych migdałów
1 mały pęczek posiekanej świeżej pietruszki
1 łyżka oleju z pestek winogron
1 łyżka miodu pszczelego
Sól, chili pieprz Cayenne, kmin rzymski, kardamon mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Marchew zetrzeć na czerwonej tarce dołączonej do Fresh Express. W misce połączyć startą marchew z pomarańczami, rodzynkami, orzechami nerkowca, świeżą pietruszką, olejem oraz miodem. Całość delikatnie wymieszać i doprawić do smaku.