Pachnący chleb, ale i włoska focaccia, duńskie bułeczki z ciasta drożdżowo-maślanego czy francuskie bagietki… Upieczesz je w domu w wypiekaczu do chleba firmy Philips.
Nowy wypiekacz do chleba wyposażono w wiele rozwiązań, dzięki którym bez wysiłku upieczemy świeże pieczywo. Szczypta bazylii nada pieczywu wonny, sycylijski posmak; marokańskie przyprawy sprawią, że pierwszy kęs przeniesie nas na arabski suk; garść żurawin i rodzynek wystarczy, by przygotować słodki smakołyk; a kilka kropel oliwy, w której zamarynowano paprykę chili, doda wypiekom pikantności. A możliwość wyboru poziomu przyrumienienia gwarantuje każdorazowo uzyskanie złocistej, lśniącej skórki.
Wypiekacz do chleba marki Philips ma 14 różnych programów do przygotowania wypieków. Dla większej wygody wyposażono go w funkcję opóźnionego startu, dzięki której możemy się delektować świeżo upieczonym chlebem o dowolnej porze. Jedyne, co trzeba zrobić, to dodać składniki, które bez trudu można kupić w pobliskim supermarkecie, po czym włączyć urządzenie. W trzech łatwych krokach wybieramy rodzaj pieczywa, jakie zamierzamy przygotować – słodkie, słone, razowe lub białe – a następnie ustawiamy wagę wypieku i stopień przyrumienienia. Przacę ułatwia książeczka z przepisami.
Wypiekacz HD9020/40 dostępny jest w sprzedaży od marca, w rekomendowanej cenie detalicznej 499 PLN