Pyszne dania z grilla

Najnowszy grill elektryczny Philipsa ma cyfrowy regulator temperatury. Dzięki wysokiej mocy działa szybko, więc przygotowywane potrawy są pyszne.

Tradycyjny grill jest bez wątpienia przyjemnym urozmaiceniem codziennego gotowania. Zwłaszcza, kiedy towarzyszy temu obecność bliskich osób. Jednak taka forma przygotowywania potraw jest często dosyć kłopotliwa i niezdrowa. Najpoważniejszą jego wadą jest wydobywający się dym, który pozostaje na potrawach. W przypadku korzystania z grilla Philips HD4466 taka sytuacja się nie zdarza.

Wyjątkowo gruba płyta opiekająca zachowuje więcej ciepła niż w przypadku zwykłego grilla i pozostaje gorąca nawet w przypadku opiekania mrożonek. Stała temperatura umożliwia szybsze i bardziej równomierne opiekanie jedzenia. Płyta opiekająca jest gorąca już podczas umieszczania produktów na grillu, co pozwala zachować ich smak i aromat. Płyta grilla posiada karbowaną oraz gładką powierzchnię. Gładka powierzchnia płyty służy do podsmażania i opiekania małych kawałków jedzenia; natomiast karbowana pozwala uzyskać ten niesamowity efekt, jakby jedzenie było grillowane na żywym ogniu.

Sekretem udanego grillowania jest właściwa temperatura. Grill jest wyposażony w cyfrowy regulator temperatury. Zaprogramuj odpowiednią temperaturę, a cyfrowy regulator temperatury utrzyma stałą temperaturę grillowania na idealnym poziomie.
Dodatkowo grillwyłącza się automatycznie po 30 minutach bezczynności, co zapobiega ryzyku przypadkowego pozostawienia włączonego urządzenia. Ruchome części grilla można myć w zmywarce.
Sugerowana cena detaliczna HD4466: 559 zł ( w zestawie broszura z przepisami zawierająca wskazówki eksperta i przepisy na smakołyki).

zdjęcia Philips       www.philips.pl

0 komentarzy

Brak komentarzy!

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy do tej porady!

Pozostaw odpowiedź

Your email address will not be published. Required fields are marked *