Patelnie idealne do naleśników

Ładne salaterki doskonale eksponujące piękno świeżych, wielokolorowych owoców i dzbanki z dnem zielonym, żółtym, czerwonym bądź niebieskim, w których świetnie zaprezentują się napoje, z pewnością będą zachęcały do skosztowania smakołyków.

Wśród popularnych letnich potraw, lubianych zwłaszcza przez dzieci, są naleśniki – z porzeczkami, truskawkami, jagodami, polane pyszną czekoladową polewą lub bitą śmietaną i ozdobione listkiem mięty są wspaniałą przekąską.

Patelnie ceramiczne

Doskonałe do smażenia naleśników są dobrej jakości patelnie ceramiczne z niskim brzegiem, który ułatwia podważanie i przewracanie naleśników.  Wykonane w najnowocześniejszej technologii nie zawierają chemicznego syntetyku, który może być niebezpieczny dla zdrowia. Wyjątkowa konstrukcja dna zapewnia doskonałą przewodność ciepła oraz uzyskanie równomiernej temperatury na całej powierzchni patelni. Dzięki gładkiej, nieprzywieralnej powłoce ceramicznej można na nich przygotowywać potrawy używając minimalnej ilości tłuszczu. Powłoka ceramiczna charakteryzuje się wysoką odpornością na gwałtowne zmiany temperatury, na zadrapania i otarcia, nie ulega złuszczeniu i bardzo łatwo się czyści.

Do pokrojenia owoców przydadzą się natomiast wygodne w użyciu noże umieszczone w dopasowującym się do ich kształtu bloku, które łatwo i bezpiecznie możemy wyciągać i odkładać.

Produkty do kupienia: www.galicja.debica.pl; www.sklepgalicja.pl


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mediapre/domains/pytanieomieszkanie.pl/public_html/wp-content/themes/dialy-theme/includes/single/post-info.php on line 4

0 komentarzy

Brak komentarzy!

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy do tej porady!

Pozostaw odpowiedź

Only registered users can comment.