Wykonane ze stali szlachetnej czekoladowe fondue elta CF100 to gratka dla miłośników słodkich przekąsek. Najpierw należy rozpuścić dowolny rodzaj czekolady (w kuchence mikrofalowej lub na parze), a następnie przelać ją do urządzenia.
Czekolada wypychana jest do góry niczym w fontannie, a następnie spływa słodkimi kaskadami. Według uznania można w niej maczać owoce (truskawki, kawałki banana i melona), ciastka, biszkopty, bakalie. Urządzenie utrzymuje stałą temperaturę czekolady, bez konieczności jej ponownego podgrzewania.
Czekoladowe fondue elta CF100 jest łatwe w obsłudze i czyszczeniu, a nadstawka może być myta także w zmywarkach.
Rada: Aby czekoladowe fondue miało wyjątkowy smak, do rozpuszczonej czekolady można dodać sok pomarańczowy, alkohol lub kilka kropel aromatu do ciasta (np. migdałowego).
Moc: 60 W; wysokość: 31 cm Cena detaliczna: 152,90 zł
zdjęcie elta