Strona główna » Czekoladowe fondue

Czekoladowe fondue

przez pytanieomieszkanie

Wykonane ze stali szlachetnej czekoladowe fondue elta CF100 to gratka dla miłośników słodkich przekąsek. Najpierw należy rozpuścić dowolny rodzaj czekolady (w kuchence mikrofalowej lub na parze), a następnie przelać ją do urządzenia.

Czekolada wypychana jest do góry niczym w fontannie, a następnie spływa słodkimi kaskadami. Według uznania można w niej maczać owoce (truskawki, kawałki banana i melona), ciastka, biszkopty, bakalie. Urządzenie utrzymuje stałą temperaturę czekolady, bez konieczności jej ponownego podgrzewania.

Czekoladowe fondue elta CF100 jest łatwe w obsłudze i czyszczeniu, a nadstawka może być myta także w zmywarkach.

Rada: Aby czekoladowe fondue miało wyjątkowy smak, do rozpuszczonej czekolady można dodać sok pomarańczowy, alkohol lub kilka kropel aromatu do ciasta (np. migdałowego).

Moc: 60 W; wysokość: 31 cm Cena detaliczna: 152,90 zł

zdjęcie elta

  Robot kuchenny Electrolux

Może Cię zainteresować:

Skomentuj poradę

* Dodając komentarz zgadzasz się z regulaminem oraz polityką prywatności serwisu.