Jesienna kawa parzona w domu

Zadaniem kawy jest oczywiście nas obudzić o poranku, ale jesienią musi również rozgrzać w ciągu dnia. Przypominamy sprawdzone przepisy, które dostaliśmy w konkursie "Przepis na ulubioną kawę". Smacznego!

Zanim przystąpicie do przygotowania kawy, pamiętajcie, że dobra kawa powinna być parzona w ekspresie lub specjalnym zaparzaczu. Ekspresy ciśnieniowe to niemały wydatek, ale kawiarki-dzbanki można kupić już za kilkadziesiąt złotych.
Duży wybór kawarek znajdziecie tu
A teraz przepisy:
KAWA W TOWARZYSTWIE CZEKOLADY
Kawę wlewamy do wysokiej przezroczystej szklanki, następnie dolewamy gorącego, spienionego mleka. Całość od góry polewamy syropem czekoladowym, podajemy na dużym spodeczku we wzory zrobione syropem, obowiązkowo z dużym paskiem ulubionej czekolady. To, co najlepsze na jesienne dni 🙂
CYNAMONOWO-KAWOWE SZALEŃSTWO
Do kawy dodajemy cukier, cynamon i odrobinę mleka. Na wierzch nakładamy spienione gorące mleko. kawa najlepiej smakuje posypana delikatnie cynamonem w proszku i przyozdobiona laską cynamonu. Pięknie pachnie i wygląda, a w jesienne wieczory czy poranki rozgrzewa.
Z KARDAMONEM
Wprost z ekspresu wlewam do ukochanego zielonego kubka. Tak do połowy, bo resztę stanowi już moja wypróbowana mieszanka. Taak, imbir i kardamon. Po szczypcie, nie za dużej;) Imbir cudnie rozgrzeje. Jeszcze na poprawę humoru cynamonu odrobinę, troszkę cukru trzcinowego dla pomyślunku lepszego i dopełniam podgrzanym, ubitym mlekiem z łyżką śmietany kremówki.

zdjęcia pytanieomieszkanie oraz  www.interiore.pl


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mediapre/domains/pytanieomieszkanie.pl/public_html/wp-content/themes/dialy-theme/includes/single/post-info.php on line 4

0 komentarzy

Brak komentarzy!

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy do tej porady!

Pozostaw odpowiedź

Only registered users can comment.