Packer, czyli pierwsza lodówka, która pakuje próżniowo

Pakowanie próżniowe jest uznawane za jeden z najlepszych sposobów przechowywania żywności, zapewniający skuteczną ochronę przed niekorzystnym działaniem powietrza, wysychaniem i rozwojem bakterii.

Pół pieczeni, dwie sałatki, talerz wędlin i deska serów… Kto powiedział, że koniecznie musisz zjeść wszystko od razu?! Często zdarza się, że nie wiemy co zrobić z masą pysznego jedzenia, które zostało po domowym przyjęciu lub świątecznych szaleństwach kulinarnych. Jest na to rozwiązanie – marka Mastercook wprowadziła lodówkę LCV-920 NFX VAC z systemem pakowania próżniowego.
System pakowania próżniowego Vac Packer to innowacyjna metoda pozwalająca przede wszystkim znacznie dłużej przechowywać żywność, nawet do kilku miesięcy, zarówno w lodówce czy zamrażarce, jak i domowej spiżarni bez utraty apetycznego wyglądu i naturalnego smaku.
System umieszczony w dodatkowej widocznej szufladzie, jest bardzo prosty w obsłudze. Produkt wkładamy do folii do pakowania próżniowego, następnie wkładamy do urządzenia, które usuwa powietrze i szczelnie zamyka całość, zgrzewając opakowanie hermetycznie.

Pakowanie próżniowe pozwala również błyskawicznie marynować mięsa i ryby, przechowywać płynne produkty np. sosy oraz zapobiega rozprzestrzenianiu się zapachów żywności przechowywanej w lodówce.


Lodówka LCV-920 NFX VAC marki Mastercook ma podświetlany na niebiesko wyświetlacz LCD oraz kilka przydatnych funkcji, m.in.: system No Frost, Multi Fresh, energooszczędne oświetlenie LED, stelaż na wino oraz autodomykanie się drzwi. Niektórych z pewnością zaciekawi także funkcja szybkiego chłodzenia napojów. Model LCV-920 NFX VAC jest także oszczędny w eksploatacji. Posiada klasę energetyczną A+ oraz funkcje ECO i Wakacje pozwalające na redukcję zużycia energii, gdy w domu przez dłuższy czas nikogo nie ma bądź zamrażarka jest rzadko wykorzystywana.   

Lodówka z systemem pakowania próżniowego Vac Packer kosztuje 5399 zł
                      
 www.mastercook.pl