Jak dłużej przechowywać świeże produkty, czyli co to jest komora BioFresh

Owoce i młode warzywa to skarby lata, które wymagają jednak szczególnej troski w przechowywaniu. Delikatne i nietrwałe szybko tracą świeżość. Sprzymierzeńcem w tej sparwie są lodówki z tzw. systemem BioFresh (zwanym też komora świeżości, komora zero).

Technologia BioFresh pozwala utrzymać trwałość produktów nawet do trzech razy dłużej niż na półce tradycyjnej chłodziarki. Przykładowo, maliny można przechowywać o 2 dni dłużej, sałatę – 8 dni dłużej, a marchew aż o 30 dni dłużej niż w tradycyjnej szufladzie chłodziarki.

Chłodziarki Liebherr z systemem BioFresh pozwalają również na superszybkie i wydaje schładzanie włożonych do komory potraw i napojów. System PowerCooling gwarantuje błyskawiczne schładzanie i osiągnięcie równomiernej temperatury w całym wnętrzu chłodziarki. Jednym gestem, dzięki przyciskowi funkcji SuperCool, możemy również obniżyć w chłodziarce temperaturę na czas 12 godzin do poziomu +2 stopni C – na przykład tuż przed letnim przyjęciem, gdy chłodziarka ma pomieścić większą ilość letnich przysmaków, czy butelek z ulubionym szampanem. Zalety lodówek Liebherr latem docenimy również za to, że w każdej chwili mamy w zasięgu ręki idealnie uformowane kostki lodu, lód kruszony lub schłodzoną wodę dzięki kostkarkom IceMaker oraz IceCenter.
Kiedy wybieramy się na wakacje, urządzenia Liebherr pomogą nam uniknąć przykrych niespodzianek i oszczędzać energię w czasie naszej nieobecności dzięki trybowi wakacyjnemu HolidayMode. Gdy komora chłodziarki jest pusta, HolidayMode ustawia temperaturę na poziomie ok. +15 sopni C, eliminując jednocześnie powstawanie wewnątrz nieprzyjemnego zapachu, natomiast temperatura w zamrażarce jest przez cały czas naszej wakacyjnej nieobecności utrzymana na poziomie, który ustawiliśmy.

www.liebherr.pl