Strona główna » Czy konglomerat jest dobry do kuchni?

Czy konglomerat jest dobry do kuchni?

przez Redakcja pytanieomieszkanie.pl
blat konglomerat

Szukamy innego pomysłu na blat kuchenny niż drewno czy laminat. Chcielibyśmy kamienny, ale to z koeli drogie rozwiązanie. Czy konglomerat zda egzamin jako blat kuchenny?

Blaty konglomeratowe są jak najbardziej stosowane w kuchniach. Na przykład materiał, który swoim wyglądem do złudzenia przypomina marmur, jednak posiada znacznie lepsze parametry techniczne to konglomerat Noble Troya firmy Technistone. Jest w kolorze beżowym, nie posiada porów, dlatego jest nienasiąkliwy i plamoodporny, a dzięki zwiększonej gęstości wykazuje podwyższoną odporność na zarysowania czy uszkodzenia. Blaty z konglomeratu w beżowym odcieniu idealnie komponują się np. z rustykalnymi wnętrzami, wprowadzając do nich nowoczesny akcent. Konglomerat Noble Troya ma drobne ciemnoszare i białe smugi na jednolitym szarym tle, co urozmaica wygląd powierzchni, nadając jej wygląd charakterystyczny dla włoskiego marmuru.

Jakie są wady i zalety konglomeratów

TECHNISTONE to wiodący europejski producent płyt wykonanych z konglomeratu kwarcowego i kwarcowo-granitowego z ponad 20-letnią historią. Wszystkie materiały mają 10 lat gwarancji.

  Tapety Sanitas dla maluchów i nastolatków

Może Cię zainteresować: